2010. október 31., vasárnap

Schiffer és az LMP mint kettősügynök

Szétveri az LMP a közös fellépést Orbán demokráciarombolása ellen, mégpedig úgy, hogy eltulajdonítja Gyurcsány koalícióelképzelését, és a Fidesz karaktergyilkos, hazug mítoszát szajkózva megkíséreli őt és a Chartát elszigetelve önmagát az alkotmányvédő szerepébe tornázni. Márpedig ez akkor is viszolyogtató, ha amúgy maximálisan egyet lehet érteni közleménye első felével.

„Sajnálatos, hogy Orbán Viktor hülyének nézi a teljes magyar közvéleményt. Úgy tesz, mintha az Alkotmánybíróság megtámadása az indokolatlan végkielégítések visszavételéről szólna. Mindannyian tudjuk, hogy az Alkotmánybíróság jogkörének csonkítása a jogállam lebontása felé tett lépés – és ha mindenképpen konkrét ügyhöz akarjuk kötni, akkor leginkább a magánnyugdíjpénztári befizetéseink lenyúlásáról szól.”

Annál kevésbé a másodikkal, amely nem áll másból, mint bizonyítatlan rágalmakból, amelyek jól illeszkednek a Fidesz évek óta folytatott propagandahadjárata által az agyakba vésett torzképbe a jogállamtipró Gyurcsányról.

„De nem közösködünk senkivel, aki kettős mércével mér, akinek csak az ellenfél jogtiprása csípi a szemét, aki maga is hozzájárult a jogállam tekintélyének leépüléséhez. Nem védjük együtt olyanokkal az Alkotmánybíróságot, akik a nekik nem tetsző AB-határozatok után szintén megpróbálták átírni az alkotmányt. Nem lehet a jogállam védelméért folytatott küzdelem kulcsszereplője olyan személy, aki pártcélokra használta a rendőrséget és a titkosszolgálatokat, jogszerű tüntetéseket oszlatott fel vagy akadályozott meg, aki alkotmányos kötelessége ellenére nem jelenik meg a parlamenti vizsgálóbizottságok előtt.”

Bele lehet gondolni egy pillanatra, mennyire más ez a politika, amely hazug rágalmazással, a Fidesz által kicsinált vetélytárs politikai elgondolását ellopva, őt magát ellehetetleníteni igyekezve kísérel meg nagyobb támogatottságot szerezni.

Vajon hol lehet felfedezni ilyen tisztességtelen módszereket a megmarkecolt, hágcsónak használt Gyurcsány fellépésében? Függetlenül attól, hogy azzal önmagában vannak-e - leginkább a hatékonyságát kérdésessé tevő - problémák.

Nincsenek megjegyzések: