2010. október 23., szombat

Lesz magyar Hodorkovszkij, avagy a nemzettestvérek kitagadása

Csendes, családias ünnep zajlott le ma, maffiafenyegetéssel. Megtudhattuk, hogy nemhiába dolgozik éjt nappallá téve Balsai megbízott: annak az embernek, aki volt elég botor ahhoz, hogy felmossa a tévéstúdiót Orbán Viktorral, évekig miniszterelnök legyen, és nem átall még mindig arról ábrándozni, hogy Magyarországon a nemzeti kollaboránsok rendszere helyett alkotmányos jogállam is lehetne, sőt, ezt politikai célként fogalmazza meg, lakolnia kell. Mégpedig – amint ezt a választások óta eltelt hónapok szorgos előkészítő munkájából tudhatjuk, mondhatni, fel vagyunk készítve rá, hogy mérsékelt érdeklődés mellett természetesként vegyük majd tudomásul – a fideszes segédmítoszok közül a leghatásvadászabb, a rendőrös-szemkilövetős terrorállam negatív hőseként.

„Négy éve még ezen a napon az akkori hatalom rohamrendőrökkel verette, lovasrendőrök kardlapjaival ütlegelte, vízágyúval és gumilövedékkel lövette a békés nagygyűlésen résztvevőket. De mi, magyarok itt vagyunk, és ők is ott lesznek hamarosan, ahol lenniük kell - jósolta a miniszterelnök, aki erre ismét nagy tapsot kapott.”

Készítik a cellát a magyar Hodorkovszkijnak. Ha oda kerül, mert ezt rendelte meg a miniszterelnök, hogy kiiktassa mégoly eszköztelen politikai ellenfelét, az ügyészség és a bíróság pedig készségesen eleget tesz a feladatnak, akkor valóban végérvényesen befellegzett a magyar jogállamnak, vagyis a szabadságnak.

*

Volt másik szép része is a Wass Albert-es giccs és a történelemhamisítás méltó egyvelegére épülő kormányfői beszédnek. „A nemzet igent mondott arra, hogy országunkban mindennek meg kell változnia, az alkotmánynak, a törvényeknek, a közéleti erkölcsöknek, a tabuknak, a médiának, a környezetvédelemnek, az iskolának és a közbeszerzéseknek. Mindennek, ami emberellenes és nemzetellenes, ami észellenes, erkölcsellenes, mindennek, ami életellenes” – mondta a Főszakács, aki a jelek szerint súlyos tévedésben van önnön szerepét illetően, amennyiben tulajdonosnak képzeli magát, holott csak alkalmazott, akinek semmi ilyesmire nem szólt a megbízatása, ami persze immáron csak elvi jelentőségű tény, de megemlítendő. És a nagy lendületben hozzátette azt is, talán mert a házmesterszálláson érezte magát: „az adózásnak és a nemzettestvérek kitagadásának is”.

Igen, az adózásnak és a nemzettestvérek kitagadásának. E lenyűgözően leleményes párosítás utóbbi tagja bizonyára elnyeri majd a különféle politikai elemzők tetszését, ha úgy találják, a közönség szélsőjobbos hajlandóságú részének szólt, milyen ügyes, ezzel majd lekenyerezi őket. Valami feltűnhetett azért a Fidesz háza táján ez ügyben, mert a párt honlapján kiretusálták a nemzetvezető beszédéből ezt a részletet. Finomítottak továbbá azon az elemen is, ahol politikai ellenfelei tömlöcbe zárásáról rendelkezett, ez a fidesz.hu verziójában már így hangzik: „bízunk benne, hogy az akkori hatalmasok ott lesznek, ahol lenniük kell”.

Pedig tökéletes párt képezne a két kijelentés, ha úgy fogjuk fel, hogy Bakonyi és Gyurcsány nemzettestvérek kitagadásáról van szó. Mármint persze a nemzet minden tagját megillető jogokból.

Nincsenek megjegyzések: