2010. augusztus 31., kedd

Orbán a szabadságtól foszt meg, helló

Figyelj, nép! Téged tényleg nem érdekel ez? Vagy csak nem látod? Csak elkésel megint, akkor fogsz fölébredni, amikor már rég késő? Már most is az különben, úgyhogy aludj nyugodtan, ringasd magad az erős kéz, a multinacionális autódra ragasztott nagymagyarországos, rovásírásos matrica, a rend, az egység, a bűnbakokon levert frusztráció, a korlátolt süketség sehova nem vezető álmába, és ne vedd észre, hogy maffia ült a nyakadra, amely másfél évtizede tartó gyűlölködésének és hatalomra törésének csodálatosan beérett gyümölcsét aratja le a jóvoltodból.

Ha pedig a balliberális értelmiség hallhatatlan sikolyai mégis megütnék valahol a füledet, helyettesítsd nyugodtan az elvontan hangzó "jogállam" kifejezés helyébe a "szabadságot" - sőt, a magyar szabadságot -, akkor talán látni fogod mégis, mit jelent az, ha a politikai cinizmus, a hataloméhség, a kulturálatlanság és a kegyencrendszer hoz rád víg esztendőt, amiben soha nem fogod már megtudni, tényleg szándékosan ellopták-e Sukorót, vagy csak bűnbakokat kreál magának a maffia, nem tudhatod, nem kerülsz-e a Kubatov-listára, ha olyannak adod az ajánlócéduládat, aki nem a Fidesz&Co. köreihez tartozik, megbízhatsz-e még bármiben, amit az Alkotmánybíróság vagy a számvevőszék mond, vagy onnan is csak a klán uralmát szolgáló torz hablaty jön, beírathatod-e az iskolába a gyerekedet anélkül, hogy attól kelljen félned, kicsúfolják és megfélemlítik, ha mást mond, mint a keresztény-nemzeti maszlag, te magad pedig jó okkal tarthatsz attól, hogy szomszédaidban és a munkáltatódban, akik nem tehetnek arról, ha nem jellemgrófnak születtek, fölerősödik a hajlam a kurzus szolgálatára, a hűség kinyilvánítására, mert ez neki megtérülhet, akkor is, ha a te állásod vagy pénzed az ára. Ha nem hiányzik a szabadság levegője, higgy a mégoly átlátszó, cinikus mellébeszélésnek, gyanítsd ravaszdian az önérdek szűkkeblű, hamis sirámait a kétségbeesésben, amit az 1989-ben valóban elnyert szabadság - a jogállam - elvesztése okoz.

*

„A demokrácia magyar hívei nem akarnak hinni a szemüknek, amikor látják, hogy a rendszerváltáskor kiharcolt szabadság idegen megszállók nélkül, a többpártrendszer és az alkotmányosság előttünk magasodó intézményei ellenére szétporlad, kicsúszik az ujjaink közül, átadja a helyét valami másnak… Ez a készülődő, szemünk előtt formálódó új világ biztosan nem demokrácia… Veszély fenyegeti a szabadságot… a magyar demokrácia nem tudta megvédeni magát.” (A vízválasztó, Magyar Nemzet, 2006. július 29.) Írta: Orbán Viktor, idézi Debreczeni József

Nincsenek megjegyzések: