2010. szeptember 19., vasárnap

Tóta W. beállt a sorba

Kb. egyetlen olyan, nyilvánosan is érzékelhető csoportosulás létezik ma Magyarországon, amelyik pontosan körvonalazza, szóvá teszi és ellenzi, mert a szabadságot veszélyeztető, tragikus fordulatnak látja Orbán és mamelukjai uralmát: ez a liberális értelmiségnek az a része, akik az ÉS-ben a jogállam vesztéről folytatnak eszmecserét, meg a Demokratikus Chartának az a néhány ismert figurája, akik cikkeket írnak és időnként megszólalnak. Ha valamiben, ebben a szellemben talán rejlik még csírája annak, hogy érzékelhető módon létezzen szabad levegő is Magyarországon. Ugye milyen nevetséges?

Ha valaki az ő elkeseredett összejövetelüket gúnyolja ki a legnagyobb olvasottságú magyar hírportál közismerten nem Fidesz-szimpatizáns publicistájaként, azzal semmi mást nem tesz, mint szolgálatot Derelye főszakács orrfacsaró rafinériájának. Hiába hiszi azt W. esetleg valóban - de ezt nem hihetem -, hogy a nevetségesség az, amit mindebből ábrázolnia kell, ha közben nem veszi észre - vagy úgy tesz, mintha nem venné észre -, hogy elfűrészelték a tribün tartógerendáit, jobb, ha ott ücsörögve nem kacag szívből a közönségnek azon a kis csoportján, amely ezt szóvá is teszi, ahelyett, hogy csak röhögcsélne tovább az előadáson, mintha mi sem történt volna.

W. vagy meghülyült, vagy megvették.

1 megjegyzés:

Kettes írta...

Ne már. Miért ne lehetne nevetségessé tenni Bauert, Debreczenit meg Gyurcsány sleppjét? Milyen szolgálatot tesz ezzel Orbánnak? Átfordítja a kétkedőket rajongókká?

Szerintem pont ezek a madárijesztők tesznek nagy szolgálatot azoknak, akik Orbán ellenzékét rettegő bugrisoknak akarják láttatni. Nem kéne úgy kinézni és akkor talán kevesebb alappal mondanák rájuk.

És nehogy azt higgyük már, hogy az ÉS-nek kizárólagos koncessziója van az orbántalan alternatívára. Ez egy feltörekvő piac, mások is szeretnének nyomulni. Mint például mi. :)